lefttop
L’IES JOAN COROMINES OBRI LES PORTES [dc, 23 mai 2018]

/ Informacions

[Veure més fotos]

Clic per a ampliarDijous 10 de maig, a l'IES Joan Coromines celebràvem la Jornada de Portes Obertes 2018. L'objectiu era mostrar el centre -tant pel que fa a aspectes acadèmics com a les instal·lacions- als futurs estudiants i les seues famílies.

[Llegir més...]

Si parlem dels aspectes acadèmics, el tret diferenciador respecte a altres centres del nostre entorn és ser pioners en la implantació del Projecte Digital, que esdevé cada vegada amb més força el futur de l'ensenyament, i l'experiència que això ens atorga (ja portem 5 anys). Suposa l'ús l'ordinador i el llibre digital en lloc dels tradicionals en paper i, facilita al nostre alumnat adquisició de competències TIC i alfabetització digital, com a valor afegit a l'ensenyament que el caracteritza, de qualitat i en valencià.

La importància de les TIC en el centre també és transversal i s'ofereix la Robòtica com assignatura optativa i complementària a la Informàtica.

Un altre fet a tenir en compte és que la Conselleria d'Ensenyament ens ha concedit la coordinació horària amb el conservatori Mestre Feliu. Això vol dir que l'alumnat del Coromines que també ho és del Mestre Feliu pot cursar algunes de les hores de conservatori (que tenim a dues passes) a les hores que lliura per la convalidació de l'assignatura corresponent de Música.

També se'ls va explicar a les famílies que en iniciatives per a afavorir la convivència en el centre no ens quedem enrere. El Coromines va ser el promotor de la creació de convenis de col·laboració amb l'ajuntament, perquè alumnat amb dificultats puga participar d'activitats programades en entitats municipals que els permeten conèixer altres realitats perquè els servisca de reflexió del que volen pel seu futur. També pel que fa a la convivència, durant dos cursos, s'està treballant amb la implantació del projecte de Mediació, tot formant el professorat, establint protocols, formant l'alumnat, mediant en conflictes... L'objectiu, millorar la convivència i afavorir el diàleg i l'empatia per a la resolució de conflictes, com ho corrobora l'èxit d'altres centres amb experiència.

Pel que fa a les instal·lacions, no deixen a ningú indiferents. Som un institut amb molts d'anys, el primer de la localitat però el seu estat de conservació és molt bo, tant per les continuades tasques de manteniment, com per la pràctica inexistència d'actes vandàlics de l'alumnat. L'IES Joan Coromines és un centre bonic, acollidor amb uns jardins i un entorn impecables.

L'existència d'un departament d'Informàtica ens fa privilegiats i ens permet gaudir d'unes instal·lacions i uns recursos -humans i materials- envejables. Catorze professors d'informàtica al servei de la comunitat educativa, dotze aules d'informàtica, wifi a tot el centre, ordinadors i projectors a totes les aules, dues impressores 3D, servidor d'Internet gratuït als socis de l'AMPA.

Les famílies van valorar el centre de forma molt positiva i van marxar contents desprès de participar en les activitats preparades pel professorat que els va acompanyar durant la visita.Pgina per imprimir